Muni/2016/prosinec/Senát schválil složení Rady pro vnitřní hodnocení

Z Wikizdrojů, volně dostupné knihovny
Údaje o textu
Titulek: Senát schválil složení Rady pro vnitřní hodnocení
Autor: Masarykova univerzita, redakce
Zdroj: Muni : měsíčník Masarykovy univerzity, prosinec 2016. S. 2. Dostupné online. ISSN 1801-0806
Vydáno: 13. prosince 2016
Licence: CC BY 3.0

Klíčovou novinkou, kterou zavedl nově platný statut Masarykovy univerzity, je Rada pro vnitřní hodnocení MU, která bude hrát zásadní roli v nové podobě akreditačního procesu na univerzitě. Na začátku prosince schválil její složení Akademický senát MU.

„Role rady by měla být v trojí. Ze zákona bude tělesem, které bude poskytovat zpětnou vazbu o kvalitě studia a tvůrčí činnosti na univerzitě. Počítáme s tím, že to bude také orgán, který bude schvalovat nové studijní programy a významně se vyjadřovat k jejich podobě. A v neposlední řadě by měla rada také formulovat naše vnitřní standardy kvality,“ uvedl již dříve rektor Mikuláš Bek, který je ze zákona předsedou rady.

Řádným členem rady je ze zákona také předseda univerzitního akademického senátu, aktuálně Stanislav Balík. Dalších třináct členů navrhla vědecká rada, akademický senát a rektor. Celkově v radě zasedá 15 lidí.

Výkonným místopředsedou byl zvolen Ladislav Rabušic z fakulty sociální studií. Dalšími schválenými členy z Masarykovy univerzity jsou Vojtěch Kyselý, Josef Tomandl, Ivana Černá, Ladislav Blažek, Světlana Hanušová, Josef Janyška, Jan Zouhar, Martin Vaculík, Jan Cacek a Jan Hurdík. Externími členy rady budou Břetislav Koudelka z Ústavu patologické morfologie a parazitologie VFU a Ludmila Křivánková z Ústavu analytické chemie AV ČR.

„Počítáme s tím, že rada bude poloprofesionální orgán. Akademici, kteří se stanou jejími členy, budou muset alokovat na činnost pro tuto radu docela významnou část své pracovní kapacity,“ doplnil Bek.